Les millors apps per estalviar en la factura de l’electricitat

El nou sistema tarifari de la llum obliga el consumidor a informar-se del preu del kilowatt per hores per tal d’estalviar a finals de mes i no endur-se sorpreses

Categories:

Redacció

Les apps són una bona per controlar el preu i el consum que fem de l'electricitat
Les apps són una bona per controlar el preu i el consum que fem de l'electricitat | CC0

L’entrada en vigor de la nova tarifa de la llum porta de cap la ciutadania. Els qui estaven acostumats a posar rentadores, rentaplats i altres electrodomèstics sense mirar el preu per hora, necessiten adquirir nous hàbits per evitar pagar més a finals de mes. I els qui ja estaven al cas dels balls del cost de l’electricitat per rascar alguns cèntims de menys, ara hauran de parar-hi encara més atenció per no acabar pagant més. En ambdós casos, les aplicacions mòbils són l’eina més útil per dur-ne un control adequat. Si encara no en tens cap instal·lada al teu dispositiu, aquí tens algunes de les plataformes més usades.

RedOS

Per donar un cop de mà als consumidors, la Red Eléctrica de España ha creat aquesta app on es poden consultar els preus per hores del mateix dia, de l’anterior i de l’endemà a partir de les 20.30 hores, quan es publiquen oficialment.

La informació es pot consultar en forma de gràfica per veure com fluctua el cost del kilowatt per hora, veure’l tram per tram i identificar els més econòmics o els més cars per tal de planificar quan i com endollar els nostres aparells. També es pot consultar la demanda en temps real prevista per al dia o la previsió de generació d’energia.

L’app està disponible gratuïtament per a Android i iOS.

Ahorra enluz

Similar a l’anterior, aquesta aplicació també permet conèixer l’evolució històrica dels preus dels últims 30 dies per identificar si ens trobem davant una tendència a l’alça o a la baixa. Amb aquesta informació, l’usuari té una referència de cara a planificar rentadores i rentaplats, i escollir quins dies de la setmana tendeixen a tenir preus més elevats o més baixos. Compta amb una funcionalitat per configurar alarmes en les hores més barates.