Twitch rebaixa el preu de les subscripcions a ‘streamers’ en funció del nivell de vida del país

El canvi s’implementarà de manera progressiva arreu del món durant el tercer trimestre de 2021, començant aquest maig a Mèxic i Turquia

Redacció

El percentatge d'usuaris actius europeus que paguen subscripcions a canals és un 50% inferior que als Estats Units
El percentatge d'usuaris actius europeus que paguen subscripcions a canals és un 50% inferior que als Estats Units | MetaData

Twitch, la plataforma líder en streaming propietat d’Amazon, ha anunciat que rebaixarà el preu de les subscripcions als streamers en funció de l’economia i el nivell de vida de cada país. Fins ara el preu base d’aquestes opcions de pagament era de 4,99 dòlars, xifra que s’anirà modificant de manera progressiva arreu del món, començant el 20 de maig amb Mèxic i Turquia.

Aquesta decisió arriba, segons el comunicat que ha fet públic Twitch, després que els fans de la plataforma qüestionessin les diferències d’assequibilitat de les subscripcions en funció del país. Això es tradueix, en termes numèrics, en què el percentatge d’usuaris europeus i asiàtics actius que adquireixen subscripcions és un 50% més baix que el públic nord-americà, una xifra que cau al 80% a Llatinoamèrica. És per això que, durant el tercer trimestre de 2020, es revisaran i rebaixaran els preus de la majoria de països del món, entre els quals s’inclou Espanya.

Compensació als ‘streamers’ a curt termini

El moviment ha estat rebut amb escepticisme per una part dels professionals del sector del streaming, que no veuen clar que aquesta reducció de preus comporti un augment del volum de subscripcions. Des de Twitch asseguren que han realitzat una prova pilot al Brasil, on una reducció dels preus de les subscripcions s’ha traduït en un augment de més del 100% dels ingressos dels creadors de contingut i del nombre total de subscriptors.

Amb tot, per tal de alleugerar les potencials caigudes d’ingressos dels streamers fruit d’aquest moviment, la plataforma ha llençat un programa de suport de 12 mesos en què garantirà un determinat nivell d’ingressos als creadors de contingut elegibles. Aquesta iniciativa començarà cobrint el 100% dels ingressos base del canal durant els primers tres mesos, i anirà reduint un 25% per trimestre. L’incentiu d’ajustament d’ingressos es calcularà a partir dels ingressos mitjans de referència de cada creador, i només s’ingressarà en aquells mesos en què els guanys dels streamers siguin inferiors a aquesta quantitat mitjana.

Twitch ha dut a terme una prova pilot al Brasil, on la rebaixa de preus ha augmentat més d'un 100% els ingressos i el nombre total de subscriptors dels 'streamers'

Les subscripcions són una de les principals vies de finançament dels streamers, així com l’eina que té el públic d’oferir el seu suport econòmic als seus creadors de continguts preferits. El pagament és mensuals, tot i que l’usuari pot decidir establir terminis més amplis, de fins a tres o sis mesos. Addicionalment, existeixen tres tiers o nivells de subscripció, que suposen un augment de la quota mensual (9,99 dòlars en la de segon nivell i 24,99 dòlars en la màxima) i desbloquegen noves emoticones o emblemes que s’ubicaran al costat del nom d’usuari quant aquest escrigui missatges al xat.