L’aplicació catalana per accelerar el retorn dels concerts

Tiketblok, dissenyada per verificar la identitat en esdeveniments musicals, permet certificar que l’usuari estigui lliure de covid-19

Categories:

RedaccióACN

L'aplicació Tiketblok ha adaptat la seva funcionalitat a la crisi sanitària i permetrà certificar si els usuaris estan vacunats contra la covid-19 o si han passat un test d'antígens
L'aplicació Tiketblok ha adaptat la seva funcionalitat a la crisi sanitària i permetrà certificar si els usuaris estan vacunats contra la covid-19 o si han passat un test d'antígens | Pau Cortina (ACN)

La start-up catalana Tiketblok, creadora de l’app homònima dissenyada per certificar la identitat personal en esdeveniments musicals i per accelerar els controls d’accessos, ha actualitzat el seu servei per tal de poder connectar-se amb certificadors oficials que verifiquin si l'usuari ha passat una prova d'antígens o si està vacunat de la covid-19. Els gestors de la companyia estan començant a oferir les seves funcionalitats per a realitzar proves públiques i confien en què poden “simplificar” l’organització d’esdeveniments massius amb seguretat.

"Ja tenim acords amb certificadores a escala mundial, que certifiquen covid-free per altres països i que ho estan fent també per companyies aèries", apunta el CEO de Tiketblok, Xavi Manresa. La funcionalitat està pensada de manera que, un cop arribi al control d’accessos del concert, l’usuari únicament hagi d’obrir l’aplicació i ensenyar la seva entrada, en què ja es mostrarà la informació corresponent a la vacunació o test d’antígens. Manresa assegura que “l’app es connecta amb aquesta base de dades pública sense tenir accés a informació personal”, així com que té un caràcter “agnòstic”, és a dir, que es podrà utilitzar encara que la compravenda dels tiquets no s’hagi realitzat des de Tiketblok.

Manresa: "Ja tenim acords amb certificadores a escala mundial, que certifiquen covid-free per altres països i que ho estan fent també per companyies aèries"

L’aplicació va néixer originalment el 2019 després de dos anys de desenvolupament com una resposta als dubtes dels promotors a l’hora de fixar els preus dels concerts i a la revenda d’entrades. D’aquesta manera, Tiketblok capta els preus que els usuaris estan disposats a pagar per les entrades i realitza un repartiment eficient de les localitats a través del seu algoritme. A més, l’app també vincula l’entrada amb la informació personal del comprador per evitar la revenda a través d’un codi QR, funcionalitat que s’ha adaptat per certificar la condició de covid-free dels assistents als esdeveniments.

Primeres converses i proves amb festivals

Després de la prova pilot amb el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi el 27 de març, el sector de la música comença a explorar diferents metodologies per tornar a celebrar grans esdeveniments musicals. Per Manresa, la certificació covid-free és la via “per reactivar l’economia aquest estiu”, i explica que des de Tiketblok ja han ofert a “molts festivals” la seva solució. "Hem fet proves, però ara estem parlant ja de fer una prova més pública, probablement en breu", revela el CEO de l’empresa.

Amb tot, Manresa considera que la clau per reactivar la indústria musical són els testos d’antígens massius a farmàcies, a baix cost per la ciutadania o sufragats completament per l’administració pública. "Gastar 150.000 euros per fer aquell muntatge no és viable", assegura el directiu, en referència a les proves i a la infraestructura preparada pel concert del Palau Sant Jordi. “Per què a França s'admeten les proves d'antígens a les farmàcies, i a més a més són gratis, i aquí no? Són decisions polítiques", insisteix el fundador de Tiketblok.