El MNACTEC aposta per l’audiovisual immersiu al nou Tecnoespai

La primera exposició anirà dedicada a l’evolució dels sistemes de mesura

Categories:

ACN

La primera exposició audiovisual del Tecnoespai del MNACTEC està centrada en reflexionar sobre els sistemes de mesura al llarg de la història humana
La primera exposició audiovisual del Tecnoespai del MNACTEC està centrada en reflexionar sobre els sistemes de mesura al llarg de la història humana | @MNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha obert al públic el Tecnoespai, una nova zona dedicada als audiovisuals immersius que reflexionen sobre l’evolució de la tecnologia i el coneixement científic. El nou complex està format per una sala de projecció immersiva i una petita àrea expositiva a l’exterior, amb continguts relacionats amb la peça audiovisual que es mostri en aquell període.

La primera proposta del Tecnoespai, que ja es troba disponible, s’anomena Espai temps immersiu, i té com a objectiu generar pensaments sobre la forma com es mesuren les societats a partir del seu grau de tecnificació en diversos moments de la història. A l’exterior, la petita mostra Evolució o involució? reflexiona sobre la necessitat humana de comptar i comparar i com aquesta ha donat lloc a diferents sistemes de mesura. A l’exposició s’hi exhibeixen alguns objectes usats tradicionalment per mesurar capacitats, longituds i temps, amb la idea d’analitzar l’evolució d’aquests sistemes fins a arribar a la gran revolució tecnològica actual, així com mostrar els seus efectes en la societat.

En la mateixa línia, coincidint amb l’Any Europeu del Ferrocarril, la segona proposta per a l’espai incidirà en la mobilitat i la sostenibilitat del transport en ferrocarril, des del seu origen al segle XIX fins a l’aposta de futur que es planteja al segle XXI.