Facebook i Reddit presenten les seves alternatives a Clubhouse

Les sales de veu de Live Audio Rooms i Reddit Talk preveuen està disponibles els pròxims mesos

Categories:

Redacció

Facebook i Reddit són les noves xarxes socials que implementen les sales de veu en directe a les seves plataformes
Facebook i Reddit són les noves xarxes socials que implementen les sales de veu en directe a les seves plataformes | Eren Li (Pexels)

L’esclat de les sales de veu en directe de Clubhouse ha capgirat el panorama de les xarxes socials, i això ha provocat l’interès de la resta de plataformes en comptar en un format similar. Tant és així que Facebook i Reddit han presentat aquest dilluns, gairebé de manera simultània, les seves alternatives a l’aplicació creada per Alpha Exploration Co.

Reddit Talk és la proposta anunciada per la xarxa de marcadors socials i agregador de notícies. A diferència de Clubhouse, Reddit Talk no tindrà accés exclusiu, sinó que qualsevol membre de la comunitat podrà escoltar i participar en les converses de les sales de veu. Això sí, aquestes estaran concentrades dins de les comunitats de la xarxa socials i, d’entrada, només podran ser creades pels moderadors. La nova funcionalitat es troba actualment en fase de proves, i des de Reddit han habilitat un formulari per inscriure’s a una llista d’espera per aquells usuaris que vulguin provar les primeres versions i donar-ne feedback.

Per la seva banda, Facebook ha apostat per una estratègia més expansiva pel que respecta a la integració d’interaccions per veu, amb una sèrie de noves funcionalitats. La més propera a Clubhouse són les Live Audio Rooms, unes sales de veu que s’habilitaran dins la xarxa social a través dels més de 1.800 milions de grups de l’aplicació i també a la missatgeria instantània de Messenger, i que s’espera que estiguin disponibles aquest estiu. A més, per tal de donar a conèixer aquesta nova característica, Facebook promocionarà sales de veu a partir de figures públiques com el quarterback de futbol americà Russell Wilson o l’artista i directora Elle Moxley.

Facebook i Reddit se sumen a Telegram, Discord i Twitter en la cerca de convertir-se en la principal alternativa de Clubhouse

L’empresa de Mark Zuckerberg ha volgut anar més enllà de les sales de veu, i també ha presentat Soundbites, un editor d’àudio que permetrà millorar la qualitat de les gravacions, afegir-hi efectes o fins i tot produir transcripcions en format text. D’altra banda, Facebook també ha anunciat la implementació d’una plataforma de podcasts dins de la seva pròpia aplicació, mentre que el seu fundador va desvelar en una entrevista a Platformer que s’està treballant amb Spotify per integrar els seus serveis de música dins la xarxa social.

Facebook i Reddit no són les primeres xarxes a sumar-se a la moda de les sales de veu. Telegram va implementar el mes de març els xats de veu als seus grups i canals, que poden ser creats per llurs administradors, mentre que Discord, malgrat ser ja una aplicació molt centrada en converses per àudio, ha habilitat els canals Stage, en què les xerrades tenen una sèrie de ponents i la resta d’usuaris hi accedeix en qualitat d’oients. Per la seva banda, Twitter està començant a implementar Spaces, unes sales d’àudio en directe encara en fase de proves i únicament disponible en dispositius iOS.