Els podcast multiplicaran per sis els seus ingressos el 2030

Un informe de Podimo afirma que cada dia es publiquen gairebé 20.000 nous programes al món

Redacció

Els 'podcasts' ingressen actualment 1.800 milions de dòlars anuals, i es preveu que arribin als 8.000 milions al 2030
Els 'podcasts' ingressen actualment 1.800 milions de dòlars anuals, i es preveu que arribin als 8.000 milions al 2030 | StockSnap / Pixabay

Després de confirmar el seu creixement durant el confinament, els podcasts segueixen assentant-se en el dia a dia de la població. D’acord amb un informe publicat per Podimo, el podcasting genera uns ingressos anuals de fins a 1.300 milions de dòlars de manera global. El document també assegura que aquestes xifres es sextuplicaran d’aquí al 2030, fins a arribar als 8.000 milions de dòlars d’ingressos, segons els informes d’Altman Solon i Dosdoce.com.

El creixement dels podcasts no es registra únicament en escoltes o ingressos, sinó també en producció. Segons Podimo, cada dia es publiquen gairebé 20.000 nous productes al món, i el 23% dels programes estrenats el 2021 ja té almenys 10 episodis, segons recull un informe de ListenNotes. Tot i això, aquesta producció en massa també recull una gran quantitat d’iniciatives fallides, i és que gairebé un de cada tres podcasts deixen d’emetre’s després del seu primer any amb només un capítol produït.

En el cas dels audiollibres, actualment generen prop de 5.000 milions de dòlars anuals i d’aquí 10 anys es preveu que multipliquin per quatre aquestes xifres, arribant als 20.000 milions de dòlars.

Els podcasts a Espanya: entreteniment

“No fa ni sis mesos que vam llançar l’app de Podimo a Espanya i estem gratament sorpresos per l’alt nivell d’adopció que estan tenint els podcasts de pagament al nostre país”, declara Javier Celaya, director general de l’empresa per a Espanya i Amèrica Llatina. El representant de Podimo ressalta “l’altíssim grau de compromís” dels oients dels programes que hi ha a la seva aplicació, que hi dediquen una mitjana de 15 hores mensuals d’escoltes de podcasts i audiollibres.

Els 'podcasts' s'escolten especialment en horari laboral, segons l'informe de Podimo
Els 'podcasts' s'escolten especialment en horari laboral, segons l'informe de Podimo

Unes escoltes que es concentren, especialment, en horari laboral; d’acord amb l’informe de Podimo, la franja de vuit del matí a una del migdia és la més popular per l’oient mitjà, seguida pel bloc que va de quatre de la tarda a vuit del vespre. El document remarca la important caiguda que es registra a partir d’aquella hora, que relacionen amb el consum de continguts audiovisuals.

Per la seva banda, el perfil d’oient mitjà de podcasts al país és una persona d’entre 25 i 45 anys resident d’una gran ciutat, que escolta episodis dues vegades al dia, en sessions d’entre 20 i 30 minuts. L’idioma de preferència és clarament el castellà, que ocupa més del 85% de les escoltes nacionals. Pel que respecta a les temàtiques, l’entreteniment encapçala el podi, que el completen el suspens o true crime i els podcasts de desenvolupament personal. La divulgació i els assumptes romàntics són les següents temàtiques més escoltades.