Amazon Music porta el podcast a Espanya

La plataforma de música en línia llança un servei de continguts en ‘streaming’ i se segueix l’estratègia de Spotify i Apple

Categories:

Redacció

Amazon se suma al 'boom' del podcast
Amazon se suma al 'boom' del podcast | Amazon Music

Amazon Music ha llançat el catàleg de podcasts a Espanya sense cost addicional per a tots els subscriptors del servei. Els usuaris podran accedir des de la plataforma per a iOS i Android, o des d’Amazon Echo i el mateix web a les píndoles en streaming de creadors com Mindfacts, TED, Dr. Muerte o relats en anglès de Duolingo, El podcast de Cristina Mitre, Es la mañana de Federico, The Wild Project o Exceso de Humo, entre altres propostes de producció pròpia.

La plataforma compta amb un algoritme que segueix el mateix patró que amb la música, pel que oferirà recomanacions en funció de les escoltes i llistarà els podcasts més populars. La solució també compta amb una classificació per categories, avanços de programes i resums per facilitar la cerca i triar dels continguts. Tal com ja permetria Amazon Music, els usuaris que utilitzin Alexa podran continuar fent cerques de veu i iniciar o aturar la reproducció d’episodis, o descarregar les píndoles per escoltar-les offline.

Amb aquesta aposta, Amazon se suma a la decisió presa per altres plataformes com Spotify i Apple. “L’objectiu és oferir al públic espanyol nous formats d’entreteniment, continguts en streaming i una experiència còmoda i atractiva”, assenyala la responsable d’Amazon Music a Espanya, Claire Imoucha, en un comunicat. Per la seva banda, el cap del servei a Europa, Craig Strachan, ha assegurat que “hi haurà una bona selecció de contingut local”, seguint l’esquema de creació de contingut exclusiu com ja s’ha fet a França, el Regne Unit, Alemanya, els Estats Units o el Japó.

El sector del podcast genera anualment 1.300 milions de dòlars a escala global i s’espera que la xifra es multipliqui per sis fins a superar els 8.000 milions de dòlars en ingressos el 2030, segons les previsions d’Altman Solon i Dosdoce.com.