Catalunya, seu virtual de l’European Blockchain Convention

La cinquena edició del congrés acull més de 120 conferenciants i prop de 2.000 assistents del 12 al 16 d’abril per reflexionar sobre la tecnologia de cadena de blocs

Categories:

Redacció

El congrés constarà d’un conjunt de conferències en línia a càrrec d’experts en tecnologies blockchain (Arxiu)
El congrés constarà d’un conjunt de conferències en línia a càrrec d’experts en tecnologies blockchain (Arxiu) | EBC

Catalunya es converteix en la capital europea de les tecnologies de cadena de blocs amb la celebració de la cinquena edició de l’European Blockchain Convention (EBC). En format virtual, el congrés acull del 12 al 16 d’abril un programa amb més de 120 conferenciants i prop de 2.000 assistents amb el suport del Departament de Polítiques Digitals per potenciar l’ecosistema del país i promoure l’adopció d’aquesta tecnologia

Com en l’anterior edició telemàtica, el congrés constarà d’un conjunt de conferències en línia a càrrec d’experts en tecnologies blockchain aplicades a diferents sectors, i disposarà d’una plataforma virtual de networking per facilitar el contacte entre tots els participants en la qual hi haurà una zona d’expositors per a empreses.

Catalunya comptarà amb la presència de set empreses catalanes: BeChained, Blockchain Institute & Technology, Brickken, éKratos, Enchainté, Hashing DNA i Vottun. També amb la participació del director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, en una keynote sobre com pot ajudar la tecnologia de cadena de blocs en la disrupció digital dels governs, posant com a exemple el cas de Catalunya i l’aposta del Govern per aquesta i altres tecnologies digitals avançades.

Una tecnologia en creixement

L’European Blockchain Convention reuneix els principals experts en aquest sector a escala internacional per debatre sobre l’aplicació i els casos d’ús dela tecnologiaen sectors com les finances, la logística, el transport marítim, el sector públic i l’energia, així com les oportunitats de la identitat digital i l’emissió de la moneda digital.

El congrés va néixer amb la idea de connectar l'ecosistema blockchain local i europeu i, alhora, fomentar un debat en profunditat sobre els beneficis i les oportunitats, i també les limitacions i inconvenients, de la tecnologia blockchain. Fins a la data, el congrés ha celebrat quatre exitoses edicions, tres d’elles presencials i una de virtual a causa de la pandèmia.

Etiquetes