La pandèmia de la covid-19 duplica el trànsit a internet

Espanya registra un augment del 41% del fluxe de dades a la xarxa

Categories:

Redacció

| SplitShire / Pixabay

L’augment de l’activitat a la xarxa durant la pandèmia de la covid-19 ha fet créixer de mitjana un 50% el trànsit a internet. Segons el directori de punts neutres de Packet Clearing House, l’increment del fluxe de dades a Espanya ha augmentat un 41%, per sota d’altres països europeus com Finlàndia (51%), Lituània (85%), Letònia (150%) o Luxemburg (239%). La punta de creixement s’ha registrat a Egipte, amb un augment del 12000000%, molt per sobre del 543% de Zimbabue o el 537% de Xile, els tres països que lideren les estadístiques.

L'acceleració de l'economia digital es reflecteix en els punts d'intercanvi d'internet (IXPs) de tot el món. ESpanix ha duplicat el seu trànsit d'Internet entre març de 2020 i març de 2021 i ha passat d'una mitjana d'uns 350 Gb/s a uns 700 Gb/s. Les estadístiques d'altres grans IXPs europeus, com AMS-IX en Països Baixos o DE-CIX a Alemanya, també mostren un creixement fins als 7 Tb/s.

Creixement el trànsit a internet | Stackscale

El teletreball, el consum de productes en streaming, les videotrucades i el comerç en línia són les activitats que més han impulsat l’augment del trànsit de dades. Més del 30% dels empleats va traslladar l’oficina a la seva llar, segons Eurofound, el què va accelerar la demanda de serveis al núvol, de connectivitat o de xarxes privades virtuals, tal com apunta el proveïdor tecnològic Stackscale.