Hades guanya el premi BAFTA a millor videojoc de l’any 2020

L’obra de Supergiant Games és el gran triomfador de la gal·la amb cinc premis

Categories:

Redacció

Hades, de Supergiant Games, ha guanyat el premi BAFTA a millor videojoc de l'any 2020
Hades, de Supergiant Games, ha guanyat el premi BAFTA a millor videojoc de l'any 2020 | Supergiant Games

El videojoc Hades s’ha emportat el premi a millor joc de l’any 2020 atorgat per l’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió (BAFTA) en la seva dissetena edició dels BAFTA Games Awards. L’obra desenvolupada per l’empresa estatunidenca Supergiant Games ha estat la més reconeguda als premis, amb un total de cinc guardons, incloent-hi també els d’assoliment artístic, millor disseny, millor narrativa i millor actuació en rol secundari, atorgat individualment a Logan Cunningham.

L’altre gran protagonista dels guardons ha estat The Last of Us: Part 2, videojoc produït per Naughty Dog que comptava amb tretze nominacions. Finalment, el millor joc de 2020 segons els The Game Awards ha aconseguit tres premis, entre els quals destaca el guardó a millor joc de l’any per part del públic. El títol exclusiu per PlayStation 4 també s’ha endut el premi a millor animació i a millor actuació protagonista per Laura Bailey pel seu rol com a Abby.

'The Last of Us: Part 2', 'Animal Crossing: New Horizons' i 'Sackboy: A Big Adventure', els altres videojocs amb més d'un premi als BAFTA

Animal Crossing: New Horizons i Sackboy: A Big Adventure han estat els altres videojocs que han marxat a casa amb més d’un premi. El videojoc de Nintendo ha aconseguit imposar-se a les categories de millor joc “més enllà de l’entreteniment” i a millor joc multijugador, mentre que l’obra de Sumo Digital ha estat considerat pels BAFTA com a millor joc britànic i millor joc familiar. Més curt s’ha quedat el títol de Sucker Punch, Ghost of Tsushima, que havia rebut fins a 10 nominacions, inclosa la de millor joc de l’any, però finalment només ha aconseguit emportar-se el premi a millor àudio.

L’acadèmia Britànica realitza una gal·la de premis per a videojocs des del 1998, tot i que el format actual, centrat únicament en l’oci interactiu, està present des de 2004. Els seus premis són considerats uns dels més rellevants dins la indústria del videojoc, a l’alçada dels The Game Awards, organitzats pel periodista especialitzat Geoff Keighley. A l’edició anterior, el guardó a millor joc de l’any se’l va emportar Outer Wilds.