La Guàrdia Urbana de Tarragona crea una unitat de drons

El cos, format per un caporal i quatre agents, actuarà en tasques de prevenció d’actes contra el medi ambient i de protecció civil

Categories:

Redacció

La Guàrdia Urbana de Tarragona impulsa una unitat de drons
La Guàrdia Urbana de Tarragona impulsa una unitat de drons | Manel R. Granell (Ajuntament de Tarragona)

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha presentat una nova unitat de drons destinada a la prevenció d’actes contra el medi ambient i al suport en tasques de protecció civil del cos de seguretat. La unitat està formada per un caporal i quatre agents, que han rebut la formació necessària i tenen la certificació avançada per a pilotar drons de fins a 25 kg.

L’objectiu d’aquest nou cos, que depèn de la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana de Tarragona, és controlar abocaments i vigilar camins rurals, així com actuar de suport en actuacions del cos en esdeveniments amb grans concentracions de persones i col·laborar en tasques de vigilància, gestió i control del trànsit. "Es tracta d’una eina que posem al servei de la ciutadania, i que ofereix un ventall de possibilitats que permet arribar a totes les necessitats que té el Cos”, explica Manel Castaño, conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de la ciutat.

El dron escollit per a dur a terme aquestes operacions és un Yuneec H-520 multirrotor (6), que disposa d’una autonomia de vol de 25 minuts per bateria i dues estacions de control, i que ha costat uns 18.000 euros a l’Ajuntament. L’aparell està dotat d'una càmera DJI Zenmuse Z30 que permet visionar objectius a gran distància, imatges que es podran veure en streaming a través d’un monitor instal·lat al vehicle policial de la unitat. La previsió de la Guàrdia Urbana és adquirir un segon dron en el futur.