Sant Gabriel 2022: Cap a una societat digital més ètica i segura
Espai Francesca Bonnemaison / En línia
Carrer de Sant Pere Més Baix, 7
Barcelona
Conferències
Més info:
www.telecos.cat/VerNoticias.aspx?Cod=1349
La ràpida irrupció de les tecnologies digitals a la nostra societat està produint canvis a tots els nivells: des dels hàbits de consum, a la manera de relacionar-nos, passant pel propi treball i les activitats més quotidianes. Aquests canvis ens aporten beneficis i millores considerables, però també porten associats riscos significatius. Ens movem en entorns més vulnerables on calen noves mesures, eines i coneixements que ens permetin afrontar-los amb èxit. Davant d’aquesta situació, l’ètica hi juga un paper determinant. És cabdal a l’hora d’implementar els algoritmes d’Intel·ligència Artificial (IA), en el funcionament de les xarxes socials, en les normatives laborals i empresarials, en la privacitat i la ciberseguretat... Tot plegat ens ha de permetre gaudir al món digital dels mateixos drets i deures que ja tenim en el mon analògic.
Des de l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) volen ser presents en aquest necessari procés de reflexió sobre l’impacte de la tecnologia des d’una visió ètica, inclusiva, justa i sostenible, i és per això que enguany la celebració de Sant Gabriel (patró de la professió) oferirà una visió transversal sobre el camí a seguir cap a una societat digital més ètica i segura.
Programa:
17.30h – Acreditacions
17.45h – Benvinguda institucional, a càrrec de Pedro Linares, president de Telecos.cat, i de Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.
17.55h – Conferència inaugural: "Societat digital: drets, deures i lluites", a càrrec de Genís Roca, president de la Fundació puntCAT.
18.10h – L’opinió dels experts: “Cap a una societat digital més ètica i segura”, moderat per Guillem Hernández, enginyer de Telecomunicació, fundador i consultor principal d'Agile611.
- Ètica i IA, a càrrec de Karina Gibert, directora del centre d’investigació Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i vicedegana d’Igualtat i Ètica del COEINF.
- El paper de les xarxes socials, a càrrec de Míriam Hatibi, consultora de Comunicació a Sibilare.
- Ètica i Ciberseguretat, a càrrec de Manel Medina, catedràtic de la Universitat Politècnica Catalunya (UPC) i director de l’esCERT-UPC.
- Drets i societat digital, a càrrec de Joana Marí, delegada de Protecció de Dades i Responsable de Projectes Estratègics de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades de la Generalitat de Catalunya.
18.50h – Torn obert de paraules
19.00h – Lliurament de premis i reconeixements, a càrrec de Núria Espuny, directora general d'Administració Digital i d’Organització de la Generalitat, i de Meritxell Borràs, directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
19:30h – Cloenda institucional, a càrrec de l’Il·lm. Sr. Marc Verdaguer, president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona
19.45h – Còctel-networking