El comerç de Barcelona repta les TIC: es busquen les solucions més innovadores

L’Ajuntament i el CTecno llancen BCNRetailLab per captar propostes tecnològiques que ajudin les botigues a fer front al canvi d’hàbits de consum generat per l’‘ecommerce’ i la covid-19

Categories:

Redacció

Els comerços de Barcelona busquen transformar-se per sobreviure
Els comerços de Barcelona busquen transformar-se per sobreviure | Agències

L’Ajuntament de Barcelona i el CTecno llancen el programa BCNRetailLab per impulsar la transformació del comerç a través de tecnologies com la intel·ligència artificial o el big data, i l’ús de sistemes com sensors i metodologies innovadores per al retail. El Laboratori de Comerç de Nova Generació pretén reforçar la competitivitat del teixit de botigues de la ciutat davant el creixement de l’ecommerce i potenciar l’aplicació de les solucions TIC en entorns reals.

La prova pilot del projecte comptarà amb la participació de quatre comerços amb activitats diferents de l’eix CorEixample: Flors Navarro, Barrabes Esquí i Muntanya, Crearte Styling i Crois Croissant Gourmet. Les empreses del sector tecnològic que vulguin participar amb solucions i eines pròpies tenen fins al 21 de març per presentar propostes destinades a abordar la seguretat, l’optimització d’espais, la personalització de l’experiència en botiga o la millora de la informació i promocions sobre els productes i serveis.

Dotar el comerç d’eines per ser competitiu

El comerç de Barcelona va reduir durant el 2020 un 3,4% la seva ocupació amb la pèrdua de 5.000 llocs de treball i va patir una caiguda del teixit empresarial del 8,4%. Segons dades del març de 2021, l'índex de recuperació comercial se situa en un 73,6% de les transaccions d'un any enrere.

El laboratori busca impulsar la viabilitat econòmica dels negocis després de l’impacte de la covid-19 i introduir valors com la sostenibilitat i dinamisme social, alhora que estén els beneficis del paradigma digital com a resposta als desafiaments que suposen les grans superfícies, les franquícies i la venda en línia.