La UE injecta 2.000 MEUR per enfortir la infraestructura de telecomunicacions comunitària

L’estratègia dels 27 membres situa el 5G com a tecnologia per reforçar el transport, l’energia i la digitalització de la ciutadania sostenible

Redacció

La UE inverteix en la interconnexió tecnològica dels 27 estats membres
La UE inverteix en la interconnexió tecnològica dels 27 estats membres | Cedida

La Unió Europea destinarà 2.000 milions d’euros al desenvolupament d’infraestructures de telecomunicacions, amb el 5G com a eix principal i com a tecnologia per traccionar sectors com el transport i l’energia a la zona euro. La injecció de diners públics queden recollides en el Mecanisme Connectar Europa (CEF, per les sigles en anglès), amb un pressupost de 33.700 milions d’euros per al període de 2021 a 2027.

El pla d’inversions recull subvencions, garanties financeres i bons de la UE per reforçar la interconnexió entre els 27 membres. En aquest sentit, es posa èmfasi en la millora de les carreteres, els ferrocarrils, les rutes marítimes i els ports amb connexions estables i d’alta velocitat. Com també dotar d’infraestructura les zones rurals, segons assenyala la CE en un comunicat, per dotar aquestes regions de noves oportunitats laborals i econòmiques. Totes les directrius estan destinades a dotar l’economia de valor afegit a través de les TIC i a impulsar la creació d’una societat digitalitzada i inclusiva.

Obert a projectes europeus

Poden accedir als fons les institucions, entitats i empreses establertes en un dels Estats que formen la UE per desenvolupar projectes en l’àmbit de les TIC que tinguin un impacte beneficiós en l’economia, els transports, l’energia, serveis públics i telecomunicacions, principalment.

Els 33.700 milions d’euros contemplats al CEF per als pròxims sis anys formen part del pressupost comunitari a llarg termini, que ascendeix a 1,1 bilions d’euros.