El 25% de les connexions a internet és inferior als 20 Mbps de velocitat

Només un 16% dels internautes navega a més de 300 Mbps i pot fer ús de la xarxa sense talls, interferències ni problemes

Categories:

Redacció

Els usuaris catalans naveguen a velocitats que són millorables
Els usuaris catalans naveguen a velocitats que són millorables | Cedida

Un 25% de les connexions a internet no arriben als 20 Mbps, la velocitat d’una línia d’ADSL bàsica, segons les dades recollides per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) a través de 1.600 tests al portal quinavelocitat.cat de més de 20 operadors diferents. L’informe assenyala que només un 16% dels enquestats va superar els 300 Mbps en la seva navegació, mentre que un 10,92% no compleix els mínims per fer una videotrucada en condicions òptimes.

Aproximadament el 15% de les connexions estudiades tenen una velocitat superior als 300 Mbps tant en pujada com en baixada, mentre que la mitjana se situa en 80,8 Mbps i 66,2 Mbps, respectivament. El gruix de la població se situa entre els 20 i els 100 Mbps en ambdós casos.

Les dades relatives al ping, paràmetre que ajuda a controlar la qualitat de comunicació, mostren com més del 96% de les connexions compleixen els paràmetres i se situen per sota dels 60 mil·lisegons. En llindars superiors es registren talls i entrebancs en l’ús dels programes que funcionen en temps real, com sistemes de videoconferències o jocs en línia. Pel que fa a aquesta xifra, la mitjana se situa en 9 mil·lisegons.

Conscienciar sobre la qualitat del servei

El portal quinavelocitat.cat es troba actiu des del juliol del 2020 i té per objectiu posar a disposició dels usuaris una eina per avaluar la velocitat real de les connexions des de qualsevol dispositiu i els paràmetres bàsics que hi estan relacionats.

Telecos.cat destaca que la informació recollida en l’estudi busca empoderar la ciutadania en ple context de pandèmia, que ha impulsat de manera massiva l’ús de la tecnologia en tasques quotidianes, les relacions socials, la feina, l’educació, el comerç o la salut, entre altres.

Etiquetes