Lleida, capital de la innovació tecnològica agroalimentària

La ciutat celebrarà el #DATAGRi2021 el pròxim mes de novembre, la fira de referència al sud d’Europa en la transformació del sector

Categories:

ACN

Lleida acollirà el #DATAGRI2021 el pròxim mes de novembre
Lleida acollirà el #DATAGRI2021 el pròxim mes de novembre | Cedida

Lleida es convertirà el pròxims 25 i 26 de novembre en la capital de la innovació tecnològica en el sector agroalimentari amb la celebració del #DATAGRI2021. El fòrum de referència al sud d’Europa del sector ha escollit la ciutat catalana per la seva vocació en l’impuls del sector primari i els esforços en el posicionament del territori com a pol de coneixement per a l’economia verda, circular i digitalitzada.

La candidatura, presentada pel Departament d'Agricultura, la Diputació de Lleida, la Paeria, la Universitat de Lleida, l'IRTA, Eurecat i la FCAC, ha estat aprovada per unanimitat. La implicació de les administracions i les entitats del sector ha estat un altre dels elements que han permès aconseguir el congrés. S’espera que serveixi de plataforma per impulsar el treball conjunt d'empreses dels sectors agroalimentari i tecnològic.

Programació híbrida

La quarta sessió de l’esdeveniment combinarà sessions presencials i la retransmissió en línia. Durant la primera jornada del Forum Day, que tindrà lloc el 25 de novembre, es faran debats plenaris, ponències d'experts i s'exposaran casos d'èxit. Les activitats es duran a terme a les instal·lacions del palau de congressos La Llotja.

L'endemà, en el marc del Farming Day, empreses i centres d'investigació mostraran als participants l'aplicació en un entorn real d'algunes de les solucions més innovadores en l'àmbit de la intel·ligència artificial, big data o connexions via satèl·lit, entre altres. La programació per al segon dia es desenvoluparà principalment al Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la UdL i en camps i estacions experimentals de l'IRTA.

La darrera edició de #DATAGRI va tenir una audiència global de més de 5 milions d’assistents, gairebé 1.800 persones inscrites en representació de 20 països i 80 ponents. Les entitats coorganitzadores dels congressos #DATAGRi són Cooperatives Agroalimentàries, la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG), la companyia tecnològica Hispatec Analytics i l'ETSIAM de la Universitat de Còrdova, juntament amb les administracions públiques i entitats de l'entorn de la ciutat amfitriona.