El confinament obliga a una formació accelerada d’internet per als majors de 65 anys

Creixen un 20% les videoconferències entre la ciutadania en edat de jubilació, que les usa per reduir la sensació de soledat

Categories:

Redacció

Els majors de 65 anys fan el pas als serveis en línia
Els majors de 65 anys fan el pas als serveis en línia | CC0

Els major de 65 anys han viscut una digitalització accelerada amb la covid-19. El col·lectiu, dels menys habituats a internet i a les solucions en línia, ha vist incrementar un 20% el nombre de videotrucades amb amics i familiars durant el confinament, segons un estudi de l’operadora Adamo i la consultora Análisis e Investigación. Un 48,2% de les dones enquestades afirma haver usat aquestes conferència amb el mòbil i l’ordinador, per sobre del 31,9% dels homes. Una pràctica que ha fet sentir més acompanyada prop del 80% de les persones d’aquest rang d’edat.

Hàbits que canvien

El sector sanitari és un dels que més s’ha transformat amb l’esclat de la pandèmia i les cites en remot s’han duplicat fins a representar el 14,8% de les visites.

Les compres en línia també s’han disparat entre la ciutadania en edat de jubilació. Gairebé una quarta part dels enquestats ha recorregut a l’ecommerce i ho ha fet, en la meitat dels casos, per estalviar-se sortir de casa. Després del confinament estricte, un 16% dels majors de 65 anys recorre a les botigues per internet, el doble que abans de la crisi sanitària.

Una situació similar han viscut la banca en línia, que ja atrau la meitat dels clients de més edat, i les plataformes en streaming, amb un 35,8% d’aquests ciutadans com a usuaris. Mentre que en les gestions bancàries les dones són les més habituals al seu ús, en el cas dels continguts online, el target principal són els homes.

Finalment, l’estudi conclou que les xarxes socials també ha atret els majors de 65 anys, passant del 40,5% al 47,5% de les persones que les consulta.