LinkedIn vol atraure els autònoms amb Marketplaces

La companyia treballa en una plataforma que facilitarà la connexió entre ‘freelances’ i empreses, i la contractació amb un sistema de pagament integrat

Categories:

Redacció

LinkedIn vol atraure els autònoms
LinkedIn vol atraure els autònoms | Pixabay

LinkedIn treballa en una nova plataforma que ha de permetre connectar les empreses amb els treballadors autònoms. La nova aposta, Marketplaces, vol captar els freelances i facilitar-ne la contractació amb un sistema de pagaments a la mateixa plataforma, una funcionalitat que preveuen que impacte directament en més activitat per part dels creadors.

Segons ha publicat The Information, la plataforma vol fer una passa endavant respecte dels serveis que ja oferien ProFinder i Showcases. El primer, permet filtrar les cerques per trobar els perfils professionals adequats segons els projectes i contactar amb ells, mentre que el segon pretenia posicionar-se com una eina perquè els usuaris poguessin mostrar-se a les primeres posicions en ofertes afins als seus àmbits. Ara, amb Marketplaces, es busca facilitar i integrar aquestes funcionalitats.

La nova estratègia respondria a uns nou hàbits laborals impulsats pel treball en remot. La distància ja no és un problema, pel que les companyies donen menys importància a la localització dels candidats i prioritzen l’experiència, les habilitats personals o la formació per davant dels límits geogràfics.

Consolidar-se com a aparador de feina

Tot i que ja existeixen portals específics per a autònoms, LinkedIn podria consolidar la seva posició com a aparador per als processos de recursos humans si aconsegueix oferir una connexió i comunicació fluïda entre freelances i companyies. A més a més, Marketplaces també pot ser la porta noves oportunitats publicitàries.

L’empresa ha tancat el segon trimestre fiscal del 2021 amb uns nivells de rècord en engagement i un 23% més d’ingressos que en el període anterior.