YouTube es posa les piles: s’actualitza per millorar l’experiència de creadors i usuaris

La plataforma oferirà una navegació ràpida i intuïtiva, així com nous formats de vídeo curts per incentivar la publicació de píndoles

Redacció

YouTube s'adapta a les necessitats dels usuaris
YouTube s'adapta a les necessitats dels usuaris | Pixabay

YouTube s’actualitza per adaptar-se a les necessitats dels creadors de continguts audiovisuals i ajudar-los a monetitzar els seus vídeos. La plataforma, tal com ha apuntat, vol “redefinir” l’experiència dels usuaris i preveu introduir canvis cap a una navegació més senzilla i adaptada als diversos dispositius electrònics al llarg del 2021. Una estratègia que no és nova, sinó la continuació de la direcció que ha agafat la companyia els darrers anys per configurar una plataforma apta per a ordinadors de sobretaula, telèfons mòbils i una nova aparença en la pràgina de producció.

Els principals beneficiats seran els creadors, que podran sumar-se a la moda dels vídeos curts gravat amb el mòbil a YouTube a través de Shorts. Aquesta funcionalitat ja està en fase beta a l’Índia i ha experimentat un creixement del 300% des del mes de desembre, segons assenyala al companyia. Amb l’objectiu d’ampliar-ne l’abast, els Estats Units serà el pròxim país a gaudir del servei en proves.

Incentivar la creació amb més ingressos

En paral·lel a l’augment dels recursos per difondre vídeos, la plataforma vol premiar els youtubers més actius. Ja va fer les primeres passes amb Supechats i Supercalcomanías per ajudar-los a monetitzar, i ara puja un esglaó més habilitant Aplausos. Amb aquesta nova funcionalitat, s’obrirà una finestra emergent mitjançant la qual mostrar al creador la bona rebuda del contingut que difón i habilitarà l’opció de donar diners.

A més a més, YouTube ha confirmat que treballa en un nou servei que permeti crear botigues de productes dins dels vídeos. Tot i que encara es troba en fase de proves, aquesta serà una via més per facilitar que els autors de vídeos obtinguin ingressos.

Millorar el servei disponible

A escala tècnica, la plataforma ja admet vídeos en format SD, HD, 4K, RV i HDR, així com contingut en viu per a qualsevol dispositiu. Tot i això, la companyia preveu enfortir el canal de realitat virtual amb una app més accessible i fàcil de fer servir.

YouTube Kids també tindrà millores al llarg del 2021. Ara els pares podrien configurar el canal i controlar què miraven els seus fills, però la previsió és permetre incorporar canals i vídeos de la plataforma principal a la xarxa dedicada als nens.