Barcelona Woman Acceleration impulsa la dona a la indústria

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde creen un esdeveniment digital per promoure la igualtat de gènere en les carreres tècniques i en la nova economia

Redacció

El Barcelona Woman Acceleration promou la igualtat de gènere en la indústria de la producció
El Barcelona Woman Acceleration promou la igualtat de gènere en la indústria de la producció | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde s'han unit per crear el Barcelona Woman Acceleration (BWA), un esdeveniment digital que defensa la integració de la dona en la indústria de producció, en l'àmbit tècnic i en la nova economia. La iniciativa, que s'emmarca dins del context del Dia Internacional de la Dona, es portarà a terme entre el 3 i 5 de març als platós de RTVE. Comptarà amb la participació d'un total de 50 oradors que participaran en nou sessions de debat.

L'esdeveniment té caràcter unitari i defensa la necessitat d'involucrar les dones en el sector. Les sessions se centraran en presentar idees per augmentar la presència femenina a les carreres tècniques, per afavorir-ne la inclusió igualitària en la nova economia i identificar el camí cap a un progrés en matèria de justícia social i equitativa, entre altres.

Compromisos sostenibles

Barcelona Woman Acceleration forma part de l'estratègia global del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per implementar els Objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, en concret, s'han fixat en l'objectiu número cinc, que és el de la igualtat de gènere.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració del Consell de la dona de la Zona Franca, que es va constituir l'any 2020 juntament amb set empreses del polígon per treballar en favor de l'equiparació de gènere en l'àrea productiva.

L'esdeveniment es dirigeix a tot el públic, tant homes com dones, i té una perspectiva transformadora que pretén "aprofitar la posició de privilegi del CZFB en l'àmbit industrial i logístic per actuar com motor en una transformació també de gènere, perquè el sector productiu pot millorar de la mà del talent femení", ha declarat la directora general del Consorci de la Zona Franca, Blanca Sorigué.