Google Fit calcula la freqüència cardíaca utilitzant la càmera del mòbil
La informació de l’usuari es processa i interpreta fent servir intel·ligència artificial
Categories:
Google ha anunciat que l'aplicació Google Fit permetrà calcular la freqüència cardíaca i respiratòria únicament amb la càmera del mòbil, sense necessitat d’aparells externs com smartwatches. La informació que registri el dispositiu serà processada per un sistema d'intel·ligència artificial que interpretarà les dades i oferirà un diagnòstic a l'usuari.
Aquestes noves funcionalitats han estat dissenyades pel grup Google Health, dirigit pel professor de Ciències de la Computació de la Universitat de Washington, Schwetak Patel. Han desenvolupat un mètode basat en la tecnologia per computació, que és el que permet fer les mesuraments pertinents i oferir resultats comparables als clínics. La companyia comunica que les mesures no estan dissenyades per a un diagnòstic mèdic, però sí que serveixen perquè l'usuari tingui un control del seu benestar.
Mesurar amb el color de la pell
Per mesurar la freqüència cardíaca s’ha d'enfocar el dit sobre la càmera del mòbil. El dispositiu detectarà canvis subtils de color en funció de la circulació i el volum sanguini. Segons Google, el marge d'error d'aquest sistema és del 2%.
Per calcular la freqüència respiratòria, l'usuari ha d'enfocar la càmera en direcció al seu cap i pit, com si fos una selfie. El que fa el dispositiu és enregistrar durant 30 segons l'ascens i descens del cos per poder determinar el ritme respiratori.
Es preveu que aquestes actualitzacions estiguin disponibles en els pròxims mesos per als dispositius Android que tinguin la versió 6 o posterior, tot i que de moment s'espera que els primers mòbils que la puguin gaudir seran els Píxels, de Google.