YouTube copia els clips de Twitch

Google treballa per incorporar millores que responguin a les demandes dels usuaris

Categories:

Redacció

YouTube incorpora la funció de clips
YouTube incorpora la funció de clips | Pixabay

Google ha decidit incorporar a YouTube una de les eines més populars de Twitch, els clips, responent a l’alta demanda dels usuaris que volen capturar fragments de vídeos i de streams. Aquesta opció permet retallar els continguts en càpsules de cinc a 60 segons i exportar-los a altres plataformes o xarxes socials per fer-ne promoció.

La funció encara està en fase de prova i només tenen accés a ella uns pocs creadors, que ofereixen feedback a YouTube sobre el seu funcionament per tal que es pugui millorar. Un cop testejada, s’espera que l'eina estigui disponible tant en l'aplicació com en la versió web. Per poder utilitzar-la l'usuari ha de tenir un compte registrat en la plataforma.

Mecanisme

El funcionament dels clips és similar al d'un programa d’edició. Quan l'usuari entri en un vídeo amb aquesta opció, veurà una icona d'unes tisores que el redirigirà a una altra pantalla on podrà seleccionar el segment que vulgui retallar. Un cop definida la part que es vol exportar, aquest clip estarà disponible per compartir en altres xarxes socials.

El que diferencia els clips de YouTube amb els de Twitch és que en comptes de ser vídeos separats, estan lligats al vídeo original. Així doncs, si la font s'elimina de la plataforma, el clip s'eliminarà també. Tampoc es podran retallar transmissions que durin més de vuit hores ni crear clips de continguts fets per nens.