Creen uns guants que tradueixen el llenguatge de signes en temps real

La solució integra uns sensors que capten el moviment i el traslladen a una app que els converteix en so

Categories:

Redacció

Els guants monitoritzen els moviments, els converteixen en senyals elèctrics i una app ho tradueix en so
Els guants monitoritzen els moviments, els converteixen en senyals elèctrics i una app ho tradueix en so | UCLA

Investigadors de l'àrea de Bioenginyeria de la Universitat de Califòrnia Los Angeles (UCLA) han dissenyat uns guants que tradueixen el llenguatge de signes a la parla oral en temps real. El complement es connecta a una aplicació mòbil que permet traslladar a l'instant els gestos i convertir-los en missatges sonors, segons publicat la revista Nature Electronics.

Els guants comptem amb uns sensors i fils conductors d'electricitat que s'estenen per tota la mà. La seva funció és recollir els moviments del palmell i dels dits per registrar els missatges, convertir-los en senyals elèctrics i enviar-los a una placa de mida reduïda que l'usuari porta al canell. La placa s'encarrega de transmetre els senyals al telèfon i aquest les converteix en so. Els investigadors han comprovat que es pot traduir una paraula per segon.

A través dels tests efectuats per posar a prova la solució, l'algoritme d'aprenentatge automàtic que integra la tecnologia ja ha reconegut 660 signes, les lletres de l'alfabet i els números del 0 al 9.

La següent passa de la investigació és aprofundir en l'expressió facial. Els experts involucrats en el projecte també han creat sensors adhesius per posar entre les celles i als costats de la boca per capturar els gestos que s'inclouen en el llenguatge de senyals estatunidenc.