El Govern prepara una app per informar de l’afluència dels col·legis electorals

L’aplicació permetrà seguir en temps real l’ocupació dels espais habilitats i evitar les aglomeracions

Categories:

RedaccióACN

L'app informarà sobre l'afluència als centres electorals
L'app informarà sobre l'afluència als centres electorals | Generalitat de Catalunya

El Govern treballa en una aplicació mòbil que informarà en temps real els ciutadans de l'afluència en els col·legis electorals durant les pròximes eleccions. Aquest sistema està pensat per controlar l'accés als espais i perquè les persones puguin decidir “el moment per anar a votar”, tal i com ha afirmat el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, en una roda de premsa posterior a la reunió telemàtica de la taula de partits.

L'aplicatiu podrà descarregar-se cinc dies abans de les eleccions i forma part de les mesures preses contra la covid-19, tot i que és una actualització de l’app utilitzada fa dos anys. Segons ha informat la CCMA, el sistema funciona a partir d'un codi de colors que consta de tres pestanyes: una verda, una taronja i una vermella, que informaran del percentatge d'ocupació dels centres. Per evitar aglomeracions a l’interior, les cues es faran al carrer i les persones entraran d’una en una.

Tenint en compte que la metodologia d'aquestes eleccions serà diferent de l'habitual, s'ha plantejat que l'app reculli informació per orientar els ciutadans. Una d'aquestes mesures és facilitar dades sobre els col·legis electorals on ha d'anar a votar cadascú, ja que pot ser que alguns hagin canviat. "Volem que malgrat la complexitat, les eleccions han de ser una oportunitat per implementar eines que ajudin a la transparència", ha afegit el també màxim responsable de processos electorals.

Franges per votar

Tot i que no són obligatòries, s'han establert tres franges per anar a votar que es recomana seguir per reduir el risc de contagi. La primera franja és de 9 a 12 del migdia, per als col·lectius de risc. Durant pràcticament tot el dia, de 12 a 7 de la tarda, es dóna accés a la població en general, i en última instància, de 7 a 8 del vespre, podran anar les persones en quarantena, tant per positius com per contacte.