Apple prepara un casc de realitat virtual

La companyia de Cupertino preveu llançar el dispositiu el 2022 per fer la competència a la tecnologia de Facebook, Sony i HTC

Categories:

Redacció

Apple treballa en la creació d'un casc de realitat virtual
Apple treballa en la creació d'un casc de realitat virtual | Pixabay

Apple està treballant en un casc de realitat virtual que es preveu que sortirà a la venda l'any 2022, seguit d'unes ulleres de realitat augmentada el 2023. L’empresa competirà amb la tecnologia Oculus de Facebook, la VR de Sony per PlayStation i la de HTC.

La realitat virtual del headset està pensada per jugar, veure vídeos i comunicar-se en un entorn digital en 3D, tot i que la tecnologia de realitat augmentada, que ofereix la capacitat de superposar imatges i informació sobre el món real, serà més limitada.

L'objectiu d'Apple és incloure les eines més avançades en el casc. Utilitzen xips d'alta potència per oferir una resolució de realitat virtual molt més alta que els altres productes ja existents en el mercat. En primera instància, es preveia incloure processadors de menys potencia, però aquesta idea va ser descartada.

El casc està pensat com un dispositiu independent que funcionarà amb bateries, en comptes de connectant-se a fonts externes com un Mac. Aquest aspecte el diferencia de la tecnologia de Sony, que necessita una PlayStation per a operar, però es similar a la de Facebook.

Problemes tècnics

Segons informa Bloomberg, a causa dels processadors i de la inclusió d'un ventilador, ha resultat que el casc és massa pesat i han obtingut queixes durant el procés de testatge sobre malestar cervical. Així doncs, Apple ha optat per solucionar-ho eliminant l'espai que s'acostuma a deixar per als usuaris que han de jugar amb ulleres, de forma que l'aparell queda més proper als ulls. Ja que les persones amb problemes de visió no podran utilitzar les seves lents, l'empresa ha decidit que crearan un sistema perquè puguin comprar vidres de prescripció i els puguin inserir en l'aparell.

El headset és conegut internament com a N301 i es troba en una fase de prototip avançada, però no s'ha finalitzat, de manera que podria patir canvis d'aquí a a la data de llançament. A més, les ulleres d'AR, codificades com a N421, de moment segueixen en un estadi inicial que anomenen arquitectura, per això es preveu que la seva presentació es faci més tard.