L’internet d’Elon Musk i SpaceX arribarà a Espanya

Starlink es troba en una fase inicial de prova i expansió

Categories:

Redacció

Starlink ja compta amb més de 1.000 satèl·lits en òrbita
Starlink ja compta amb més de 1.000 satèl·lits en òrbita | SpaceX

Starlink, el servei d'internet satèl·lital de SpaceX, es troba en una fase inicial de prova i expansió a països d'arreu del món, entre els quals s'inclou Espanya, en la que l'empresa d'Elon Musk ha registrat subsidiàries. De moment, les regions amb accés al servei són els Estats Units, el Regne Unit i el Canadà.

SpaceX ha llançat recentment i per vuitena vegada el coet Falcon 9 per posar en òrbita 60 nous satèl·lits a la seva xarxa de Starlink, que ja compta amb més de 1.000. L'enginyera Jessie Andersson va afirmar que el servei d'internet començarà les proves a Regne Unit i el Canadà. A més, destaca que de moment el projecte se centra en àrees rurals i remotes, a les que és molt complicat fer arribar fibra òptica.

Aspectes tècnics

Durant les fases preliminars, anomenades 'Millor beta que res', aquells que formin part del testatge tindran accés al Kit Starlink. Aquest inclou un adaptador de corrent, un router i una antena amb base que s'ha de col·locar al terrat i que disposa de motors que orienten la seva posició en cerca del millor angle per rebre la informació del satèl·lit.

En relació amb la potència de la connexió, aquesta oscil·la entre els 50 i els 150 Mbps i amb latències d'entre 20 ms a 40 ms. Tot i que amb el futur desplegament de 12.000 satèl·lits més, es preveu millorar aquestes condicions.

Un cop acabades les proves, Starlink tindrà un cost de 99 dòlars, que s'haurien de sumar als 499 que del kit. En total, accedir al servei suposaria una inversió de quasi 600 dòlars, uns 490 euros.