Sant Cugat instal·la nou punts de connexió wifi gratuïta

La iniciativa forma part del projecte WiFi4EU que permet connectar-se a una xarxa d’alta velocitat europea

Categories:

Redacció

La iniciativa forma part del projecte WiFi4EU
La iniciativa forma part del projecte WiFi4EU | Ajuntament Sant Cugat

L'ajuntament de Sant Cugat ha rebut una subvencio de 15.000 euros per instal·lar nou punts de connexió wifi gratuïta com a part del projecte WiFi4EU, una iniciativa que pretén oferir a la ciutadania europea accés a una xarxa d'alta velocitat arreu del continent.

L'aplicació funciona a través d'un portal on l'usuari ha de registrar les seves dades personals a canvi d'un temps limitat de connexió, sistema similar al dels aeroports. Les localitzacions escollides han estat les places Octavià, de l'Om, Augusta, de la Vida, U d'Octubre, Barcelona i Lluís Miret i a Mira-sol i Can Vernet.

Wifi4EU

La iniciativa està impulsada per la Comissió Europea, que vol promoure l'accés gratuït a la xarxa sense fils en espais públics. La convocatòria està oberta a municipis i organismes del sector públic que formin part de la UE, que han d'aplicar i emplenar diferents formularis per entrar en concurs i poder beneficiar-se del projecte.

Un cop seleccionades les poblacions, les empreses encarregades de la gestió signen un conveni en el qual es comprometen a posar en marxa el projecte en un període de 18 mesos. Els abonaments són de 15.000 euros i cada ajuntament té la llibertat de decidir quants punts estableix amb l'ajuda que li proporcionen, ja que no posen restriccions en aquest aspecte. A més, tenen dret a escollir quina empresa farà el muntatge de les infraestructures, tot i que aquesta haurà d'estar inscrita també en el registre oficial de WiFi4EU.