Les aerolínies apliquen el seu passaport sanitari digital

L’Associació Internacional pel Transport Aeri desenvolupa una app que valida els passatgers vacunats de la covid-19 i ofereix informació sobre les restriccions de cada país

Categories:

ACN

L'app actuarà com un passaport sanitari per identificar els passatgers vacunats i els negatius de covid-19
L'app actuarà com un passaport sanitari per identificar els passatgers vacunats i els negatius de covid-19 | Etihad

Les aerolínies comencen a implementar Travel Pass, l'aplicació que ha desenvolupat l'Associació Internacional pel Transport Aeri (IATA) perquè funcioni com un passaport sanitari digital. La solució, que valida si un passatger ha estat vacunat de la covid-19 o compleix amb els requisits d'entrada a un país determinat, s’aplicarà des d’aquest primestre del 2021 entre els usuaris d’Etihad Airways i Emirates, però el lobby de les companyies demana que s’apliqui de manera urgent a tot el trànsit aeri per recuperar-ne els nivells previs a la pandèmia.

L’aplicació emmagatzema tots els documents que necessita cada passatger per entrar a un país determinat i, així, facilitar la tasca del personal dels taulells a l'hora de comprovar l'autenticitat dels documents. També actua com una base de dades que permet consultar els requisits que exigeix cada país per entrar. En cas que un passatger no compleixi amb els requisits sanitaris d'entrada, l'aplicació facilitarà li un llistat de laboratoris on fer-se testos i aconseguir els certificats necessaris.

L’app guarda els documents necessaris per entrar a un país, i informa sobre les restriccions de cada país i dels laboratoris on fer-se un test per detectar la covid-19

Tot i que l’IATA ha afirmat que l’ús de Travel Pass ajudaria a reactivar el sector, ha assegurat que sigui voluntari. "El nostre objectiu és oferir a tots els governs la confiança de reobrir fronteres, basant-se sempre en dades verificades correctament", ha expressat el vicepresident de IATA, Nick Careen. En aquest sentit, diversos països de la Unió Europea com Alemanya, França, Bèlgica i Holanda han demanat precaució perquè un passaport sanitari "atorgaria més drets a uns ciutadans que d'altres". Grècia n’ha estat el principal impulsor, i Espanya ha mostrat el seu suport en la posada en marxa.