La compra de mòbils de segona mà creix a un ritme del 11,2%

Categories:

Redacció

La venda de telèfons de segona mà, a l'alça
La venda de telèfons de segona mà, a l'alça | CC0

La compra de telèfons mòbils de segona mà creixerà un 11,2% internual. La previsió de la companyia IDC és que el mercat superi els 350 milions d’unitats el 2024 i una facturació de 65 milions de dòlars, per sobre dels 225,4 milions d’unitats amb què ha tancat l’any anterior. Segons l’estudi de l’empresa, aquests terminals es s’adquiriran de manera habitual en distribuidors oficials, a més d’en programes d’intercanvi o entre particulars.

Algunes companyies ja han vist el filó a l’oportunitat que obre aquest nou camp, com Apple, Samsung o Huawei. Aquests fabricants ofereixen descomptes als clients que busquen un mòbil nou si entreguen l’antic. Amb aquesta mesura, poden fer front a la previsió de diverses consultores d’una caiguda en la venda dels últims telèfons del mercat i, alhora, buscar generar negoci amb la distribució dels dispositius de segona mà a un usuari amb menys poder adquisitiu.

La taxa de creixement més elevada en les transaccions associades a tecnologia antiga es registrarà, segons IDC, als Estats Units. La companyia calcula que el 2023 es compraran 87,2 milions d’unitats, el que representa un 26,2% del total, per sobre del 22,2% del 2018. Pel que fa al mercat global, s’espera que en els pròxims dos anys siguin un total de 245,7 milions de dispositius.