Steam arriba als 120 milions de jugadors

La plataforma creix en tots els aspectes: hores jugades, usuaris actius i compres

Categories:

Redacció

La plataforma Steam arriba als 120 milions d'usuaris actius
La plataforma Steam arriba als 120 milions d'usuaris actius | Steam

La plataforma i tenda de videojocs per ordinadors Steam ha tancat l'any amb un creixement de les seves estadístiques. El 2018 van acabar amb 90 milions d'usuaris actius i en 2020 han arribat als 120 milions. A més, acumulen 31.300 milions d'hores de joc i la quantitat de compres ha augmentat un 21,4% respecte del període anterior.

Aquest any han aconseguit dades màximes en diverses categories. En el cas dels usuaris actius mensuals, han arribat als 120,4 milions, i els diaris, han estat 62,6 milions. També hi ha hagut 24.800.000 jugadors simultanis. En total s’han sumat més de 31.300 milions d’hores de joc.

L'informe de Steam apunta un creixement del 21,4% en les compres realitzades en la seva botiga virtual. Destaquen que els beneficis no van ser únicament gràcies als productes més populars, sinó que hi va haver un augment del 36%, en comparació a l’any passat, en la quantitat de jocs que van facturar mínim 100.000 euros.

Un dels seus camps que també ha denotat una alça ha estat el de la realitat virtual per ordinadors, amb una pujada del 32% en les vendes. Els responsables de Steam afirmen que "la demanda de RV per PC és forta i està augmentant amb més d'1,7 milions d'usuaris que experimenten per primera vegada en jocs de RV en Steam el 2020".

Les dades positives publicades per Steam es troben relacionades amb la pandèmia actual. Segons afirmen en la retrospectiva feta en el seu blog, la plataforma "ja estava experimentant un creixement significatiu el 2020 abans dels confinaments de la covid-19, el temps dedicat als videojocs va augmentar quan la gent va començar a quedar-se a casa". Així doncs, el context va contribuir a fer que les xifres incrementessin.