Fibracat compta amb l’únic servidor de Google a Catalunya

L’operació permetrà reduir la latència de les cerques i optimitzar la xarxa de la multinacional a través de la infraestructura de la companyia catalana

Categories:

Redacció

Google escull Fibracat per instal·lar un servidor al territori català
Google escull Fibracat per instal·lar un servidor al territori català | Pixabay

Fibracat té l’únic servidor de Google a Catalunya, es troba instal·lat al node de l’Hospitalet de Llobregat. Amb aquest nou punt, la multinacional amplia el nombre de bases de dades de l’Estat espanyol i permetrà els usuaris reduir la latència en les seves consultes al cercador, segons ha explicat la companyia a MetaData. El gegant d’internet se suma així a Netflix, que va instal·lar un servidor a la seu de la companyia catalana per optimitzar la seva xarxa.

El servidor de Netflix (dalt) i els dos de Google (sota) que té Fibracat. / Cedida
El servidor de Netflix (dalt) i els dos de Google (sota) que té Fibracat / Cedida

 

Per a la companyia, allotjar aquest servidor és un reconeixement l’estratègia i desplegament de la xarxa. “No envien servidors a totes les operadores, pel que mostra la nostra qualitat i vol dir que ho estem fent bé tècnicament”, ha explicat la CMO de Fibracat, Meritxell Bautista “n’estem molt orgullosos perquè som els únics a Catalunya”.

La distribució dels milions de servidors arreu del món ha permès al cercador reduir a temps imperceptibles l’enviament de les dades, retorn i obtenció dels resultats, però l’ampliació dels punts d’intercanvi d’informació suposa incrementar encara més la velocitat de la xarxa. En aquest cas, els principals beneficiaris seran els clients de Fibracat, seguits de la resta d’usuaris catalans segons el seu proveïdor d’internet i la seva infraestructura.

"Les consultes es faran dins de la nostra xarxa i no caldrà sortir a fora per fer l’intercanvi de dades"

En el cas de la pròpia companyia, tal com ha explicat Bautista, “suposa un estalvi de consum d’internet perquè les consultes es faran dins de la nostra xarxa i no caldrà sortir a fora per fer l’intercanvi de dades”.

Malgrat que Google no ha revelat la xifra exacta del nombre de servidors, s’estima que compta amb més de 2 milions d’ells arreu del món i amb 19 centres de dades.

Etiquetes