El ‘free-to-play’ dispara el consum de videojocs al mòbil

La pandèmia multiplica els usuaris de jocs i augmenta un 12% els ingressos de la indústria fins als 139,9 bilions de dòlars

Categories:

Redacció

Els videojocs gratuïts impulsen la indústria
Els videojocs gratuïts impulsen la indústria

Els videojocs free-to-playgeneren el 78% dels ingressos digitals del sector, principalment en els usuaris de mòbils, on es concentra el 75% de la facturació. Segons un informe de SuperData, fins a vuit de les 10 produccions que més riquesa han generat són per a aquests dispositius, el que els situa per davant de grans llançaments per a consoles o ordinadors. Al llarg del 2020, la indústria ha obtingut 139,9 bilions de dòlars, un 12% més que el 2019 gràcies al confinament.

‘Call of Duty’, el rei dels jocs de pagament

En el segment dels videojocs de pagament, el Call of Duty: Modern Warfare ha estat el que més ingressos ha obtingut. SuperData atribueix aquest èxit a l’arrossegament dels usuaris del model gratuït del Warzone cap a la versió completa.

Els anomenats videojocs premium han obtingut una facturació de 24,5 bilions de dòlars, un 28% més que en l’any anterior. El seu gruix prové de les consoles amb 17,8 bilions de dòlars, tal com apunta l’estudi, mentre que l’ordinador ha obtingut 6,7 bilions de dòlars.

 

Un sector a l’alça

Respecte al futur, SuperData preveu una tendència alcista dels ingressos de la indústria. A més a més, esperen que guanyi quota de mercat un nou model conegut com game-pass i que consisteix a subscriure’s a una plataforma per poder gaudir dels seus videojocs. També s’albira un auge de la creació de propostes exclusives per atraure usuaris, com ja estan fent Sony i Nintendo.

Etiquetes