Una canyellera intel·ligent redueix en un 45% el risc de lesions dels esportistes

La startup Oliver crea un dispositiu que registra els moviments dels jugadors per millorar el rendiment

Categories:

Redacció

Oliver crea una canyellera intel·ligent per reduir el nombre de lesions en l'esport
Oliver crea una canyellera intel·ligent per reduir el nombre de lesions en l'esport | Oliver

La startup Oliver crea una canyellera intel·ligent capaç de reduir fins a un 45% les lesions dels esportistes i millorar el rendiment dels equips de futbol o altres esports. El dispositiu registra els moviments, les capacitats atlètiques i tècniques, l’estat físic i l’evolució, entre altres, per fer més eficients els entrenaments individuals i col·lectius.

El dispositiu es col·loca a la cama i recull tota la informació mentre el futbolista juga o entrena. Aquestes dades s'envien automàticament a la plataforma, i queden a la disposició del club via aplicació mòbil i web donant accés a entrenadors, jugadors, i directors esportius.

Dades concretes i individuals

Entre les mètriques futbolístiques i de salut que Oliver recull, analitza i interpreta trobem cops de pilota, força de xutada, mapa de calor, distàncies recorregudes, velocitat segmentada, acceleració i frenada, sprints, volum i intensitat de la sessió de joc o entrenament, destacant-se l'índex de risc de lesió que, de manera personalitzada i en temps real, indica el propens que està un jugador a lesionar-se. Amb tota aquesta informació, entrenadors, directors esportius, metges… reben no sols dades sinó recomanacions sobre com millorar el rendiment, tant del jugador com de l'equip, i projectar amb informació científica el futur i èxit de tots dos.

La startup, situada a Barcelona, ha aixecat una ronda d’inversió de 400.000 euros i ja ha portat el seu dispositiu a diversos clubs d’Argentina i acadèmies de futbol de Catalunya, i es troba disponible arreu d’Espanya, Portugal, Itàlia i Suïssa.