Neix la xarxa de talent global de Catalonia.AI

L’espai compta amb més de 50 professionals de centres i empreses de referència com Harvard, el MIT, Google, Apple o Facebook

Categories:

Redacció

Catalunya vol ser un pol de referència per a la intel·ligència artificial al món
Catalunya vol ser un pol de referència per a la intel·ligència artificial al món | CC0

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha presentat la nova xarxa de talent global de Catalonia.AI, que pretén convertir Catalunya en un pol tecnològic mundial en intel·ligència artificial (IA). L’espai compta amb el suport d’una cinquantena de professionals de 30 ciutats d’arreu del món i d’organismes com el Centre de Tecnologies Quàntiques de Singapur, l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), les universitats de Harvard o la Tècnica de Munich (TUM) i a empreses líders com Google, Apple, IBM, DeepMind, Facebook o Nvidia.

En paraules del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, “ens movem en un entorn globalitzat que canvia a gran velocitat, en un context competitiu, complex i exigent. En aquest terreny de joc, els membres de Barcelona Alumni són un element crucial com a ambaixadors de l’ecosistema català d’innovació, comunicadors interculturals i facilitadors de connexions acadèmiques i empresarials”.

“Estem convençuts que Barcelona Alumni ajudarà a reforçar el vincle del talent científic i tecnològic resident a l’exterior amb el nostre ecosistema i la seva comunitat global, contribuint activament al desenvolupament de Barcelona i Catalunya com un hub global en l’àmbit de la Intel·ligència Artificial”, ha assegurat Alexis Roig, Director Executiu de SciTech DiploHub.

El projecte és fruit de la col·laboració amb la iniciativa SciTech DiploHub, organització publicoprivada que treballa per la projecció de l'ecosistema de ciència, tecnologia, innovació i educació superior de Barcelona i Catalunya a l'exterior. S’articula a través de la xarxa Barcelona Alumni, que permet identificar, reunir i capacitar la comunitat internacional de professionals de qualsevol origen i nacionalitat que han estudiat, fet recerca o treballat a l’ecosistema de coneixement de Catalunya i estan residint actualment a l’estranger.