La indústria 4.0 com a motor de la recuperació

L’Advanced Factories celebrarà la pròxima edició del 20 al 22 d’abril de 2021 per presentar l’automotització i la robotització com a eines per millorar la productivitat

Categories:

Redacció

L'Advanced Factories reunirà 360 expositors
L'Advanced Factories reunirà 360 expositors | Cedida

La necessitat d’inversió en tecnologies 4.0 ja era una realitat abans de la pandèmia, però la covid-19 ho ha fet encara més visible. Segons l'estudi Smart Industry, el 70% de les empreses espanyoles ja compten amb un pla de transformació digital, una xifra que pràcticament triplica la del 2018. A més, s'ha evidenciat el rol que juga la indústria 4.0 amb l'ús de robots autònoms o la fabricació additiva per a abordar les condicions de seguretat que exigeix la pandèmia. És per aquest motiu que les companyies s’han esmerçat a conèixer les últimes novetats tecnològiques per identificar la més adequada per a elles, i l’Advanced Factories s’ha convertit en un aparador de propostes de sistemes d'automatització industrial, robòtica, programari industrial, intel·ligència artificial, digital twin, solucions de visió artificial i simulació virtual, big data, IoT, ciberseguretat, 3D printing, industrial cloud computing i machine learning.

La pròxima edició de la fira se celebrarà de manera presencial del 20 al 22 d’abril de 2021 al CCIB de Barcelona per ajudar a impulsar les fàbriques en un any en què s’estima que el 14% del sector industrial l'automatització i que les vendes en robòtica creixin un 12%. L’esdeveniment reunirà 360 expositors per presentar la innovació tecnològica i per impulsar i reactivar les vendes del primer semestre de l'any.

Paral·lelament, se celebrarà l’Industry 4.0 Congress, el major congrés per al sud d'Europa en el qual descobrir les últimes tendències per al sector industrial. Més de 100 hores de transferència de coneixement de la mà de més de 260 experts que compartiran els seus casos d'èxit en la digitalització industrial per a demostrar com el futur de la nostra indústria passa per l'automatització industrial, la robòtica i la indústria 4.0. Tot això a través de quatre eixos temàtics -automatització, connectivitat, data analytics, i simbiosi industrial- i d'una agenda dissenyada per a cada segment de la indústria: aeronàutic i naval,salut i farmacèutiques, alimentació, electrònica, automoció, tèxtil, ferroviari i metall i siderúrgic.

Etiquetes