T-Systems i Mercabarna creen una app per distribuir aliments

L’eina connecta l’excedent alimentari amb la demanda dels col·lectius socials més necessitats

Redacció

T-Systems i Mercabarna connecten l'oferta i demanda d'aliments amb una aplicació mòbil
T-Systems i Mercabarna connecten l'oferta i demanda d'aliments amb una aplicació mòbil | Mercabarna

T-Systems i Mercabarna han creat una app per proveir d’aliments els col·lectius més necessitats durant la crisi sanitària provocada per la covid-19. Aquest és el resultat hackaton de 24 hores amb 20 programadors experts de la companyia tecnològica amb el suport de directius de Mercabarna per connectar l’oferta d’excedents alimentaris amb la demanda d’entitats socials.

La iniciativa compta amb la col·laboració solidària de Fruites Diego Martínez i Germans Fernández, especialitzades en fruites i hortalisses, i amb l’operador logístic TAE Transport.

La primera entitat social a beneficiar-se de l’eina ha estat Creu Roja i els seus 90 punts de distribució a Catalunya. En els primers 10 dies després de la posada en marxa l’aplicació, ja s’han donat 12.000 kg d’aliments i s’espera que la xifra assoleixi els 30.000 kg mensuals.

Informació en temps real

L’app està dissenyada perquè empreses i entitats puguin obtenir informació de les mercaderies en temps real. Cada dia a les 10 hores del matí, els majoristes de Mercabarna detallen l’oferta de productes disponibles perquè les organitzacions en facin una selecció. D’aquesta manera, s’asseguren que a les 17 hores els aliments han arribat a Creu Roja per a la seva distribució.

L’aplicació també permet fer el seguiment en temps real dels productes i la quantitat i volum que ocupen.

L’acció s'engloba en els TSIBCovidChallenges de T-Systems, que inclou totes les iniciatives que l'empresa tecnològica duu a terme i en la qual els seus empleats participen de manera desinteressada per contribuir a pal·liar els efectes de la covid-19.

Etiquetes