Twitter tancarà Periscope el 2021

Els usuaris podran descarregar-se les seves dades fins a la desaparició de la plataforma

Categories:

Redacció

Els usuaris de Periscope podran usar Twitter Live
Els usuaris de Periscope podran usar Twitter Live | CC0

Twitter ha confirmat que tancarà Periscope el març del 2021. La xarxa social ha decidit acabar amb les emissions en directe de la plataforma, però mantindrà la retransmissió de continguts a través de Twitter Live, que ha integrat les mateixes funcions. Els usuaris podran descarregar-se els seus vídeos fins a la data marcada per la companyia.

La caiguda en picat dels usuaris durant els últims dos anys ha estat el motiu principal de la decisió. “L’aplicació Periscope es troba en un estat de manteniment insostenible, i ho ha estat durant un temps”, assenyala la companyia en un comunicat. La disminució de l’activitat ha provocat que la plataforma generi més costos que beneficis.

Twitter va adquirir Periscope el 2015 per 86,6 milions de dòlars amb l’objectiu de fer el pas a l’emissió en directe de continguts multimèdia. Fins al moment la xarxa de l’ocell havia aconseguit pràcticament monopolitzar el contingut en forma de text i la compra era l’oportunitat per començar a fer camí en l’àmbit del vídeo.

Així, Periscope va tenir el seu moment d’or com a eina de referència en la retransmissió immediata d’esdeveniments i fets. No obstant això, la tendència de les grans xarxes socials a integrar aquesta funció com una eina més d’ella mateixa, i no a través de solucions que obligaven els usuaris a obrir una altra app, ha demostrat que l’estratègia Twitter Live té més sentit que la de Periscope.