Prop de la meitat dels joves juga a videojocs almenys un cop al mes

El consumidors de ‘gaming’ són més proclius a altres activitats culturals com el cinema, la música o la lectura

Categories:

ACN

Els videojocs són més habituals entre els joves
Els videojocs són més habituals entre els joves | Andrzej Rembowski / Pixabay

Un 45,2% dels joves espanyols d'entre 15 i 24 anys juguen a videojocs almenys un cop al mes, el que els situa com el col·lectiu més habituat al consum d’aquests productes. Segons dades del Ministeri de Cultura i Esport, la xifra descendeix fins al 13,8% si es té en compte la ciutadania de totes les edats. L’estudi també destaca que els usuaris de videojocs són també més assidus al cinema, a la música i a la lectura, amb taxes anuals del 82,4%, el 96,6% i el 79,6%, respectivament.

Les xifres s'han posat de manifest durant la tercera taula de treball permanent entre el govern estatal i els autonòmics sobre el sector del videojoc. En el marc d'aquesta taula s'ha presentat una línia d'ajuts dotada amb un milió d'euros per a aquest tipus d'entreteniment i la creació digital.

Segons dades que aporta el Ministeri a partir del Llibre Blanc de desenvolupament espanyol de videojocs, la facturació d'aquesta indústria a l'Estat va assolir el 2018 els 813 milions d'euros, un 14% més que l'any anterior. L'ocupació directa va créixer un 8,9%, fins als 6.900 professionals.