La xarxa pateix una caiguda dels serveis de Google

Gmail, YouTube, Drive o Meets són algunes de les eines que pateixen talls i problemes

Redacció

Europa pateix una caiguda dels serveis de Google
Europa pateix una caiguda dels serveis de Google

Diversos dels serveis de Google han patit una caiguda durant aquest dilluns cap a les 12.30h. Els usuaris del cercador, de Gmail, de YouTube, de Drive i de Meets o Hangouts han vist com no s’ha pogut fer ús de cap de les plataformes durant més d’una hora, amb problemes intermitents passades les 13.30h del migdia.

La companyia ha confirmat posteriorment que l’origen ha estat un problema d’autenticació durant 45 minuts i ha desmentit que es tracti d’un ciberatac. Per aquest motiu, alguns usuaris han experimentat problemes per iniciar sessió durant les hores següents a la resolució de la incidència.

Google ha iniciat una investigació per esclarir la situació i evitar que torni a repetir-se.

Més afectació a Europa

Segons el portal Downdetector, que ofereix informació actualitzada sobre talls a la xarxa, la incidència s’ha registrat a tota Europa, amb especial èmfasi a Londres, Milà, Varsòvia i Àmsterdam. Països com els Estats Units, el Japó o l’Índia també s’han vist afectats, tot i que en menor mesura.

Un cop més, les xarxes socials han estat el punt de confluència dels usuaris que han patit directament la caiguda i la situació s’ha convertit en trending topic a Twitter. Aquest cop, en ple moment de teletreball massiu, les queixes i comentaris de professionals que intentaven usar els serveis de Google per completar les tasques de feina han pres més protagonisme que en altres episodis de talls de les grans plataformes.

Etiquetes