Barcelona, en el top15 mundial de les tecnològiques més rellevants

L’índex ‘Tech Lifestyle Cities’ destaca els estàndards elevats de benestar

Categories:

Redacció

Barcelona és una de les 12 ciutats més rellevants en l’àmbit tecnològic
Barcelona és una de les 12 ciutats més rellevants en l’àmbit tecnològic | Cedida

Barcelona se situa entre les 12 ciutats més rellevants de l'àmbit tecnològic, segons l'índex Tech Lifestyle Cities de Savills. Aquest llistat destaca les ciutats que tenen uns estàndards elevats de benestar i que són focus d'atracció per al talent tecnològic.

En el cas de Barcelona, l'índex mostra que és la ciutat amb la millor qualitat de l'aire i valora l'accés directe a platges i muntanyes. A més, també té un bon equilibri entre ser una població sostenible per viure i tenir accés a activitats fora del centre urbà.

Les ciutats que formen part d'aquest índex són totes de menys de 5 milions d'habitants i tenen una indústria tecnològica gran o mitjana en creixement. També compten amb un sector empresarial global o regional amb connectivitat internacional, a més de tenir presència en indústries complementàries.

La classificació de Tech Lifestyle Cities posa en relleu que les ciutats són centres d'atracció de nous talents i que tenen com a mínim una institució d'educació superior d'alt nivell, que acostumen a ser campus universitaris. La cultura i el moviment de la ciutat també es valora en l'índex, que apunta que els barris urbans són atractius i vibrants i que existeix una bona oferta de vida nocturna.

Representants

Barcelona és una de les capitals europees més rellevants, juntament amb Amsterdam, Berlín, Copenhaguen, Dublín i Estocolm. En el cas d'Estats Units, les ciutats destacades són Austin, Boston, Denver i Seattle. En la zona d'Àsia i el Pacífic, ressalta Melbourne i per últim, Tel-Aviv representa la part d'Àfrica i Orient Mitjà.