Arriba Cyberpunk 2077, el videojoc més esperat dels últims anys

L’estudi polonès CD Projekt RED presenta una història de rol i acció futurista

Redacció

Cyberpunk 2077 és un videojoc basat en els jocs de rol tradicionals de llapis i paper
Cyberpunk 2077 és un videojoc basat en els jocs de rol tradicionals de llapis i paper | CD Projekt RED

Cyberpunk 2077 és el videojoc més esperat dels últims temps. Després de vuit anys en procés de desenvolupament i de múltiples endarreriments, l'estudi polonès CD Projekt RED per fi ha publicat el joc de rol que presenta una acció futurista ambientada en la Night City, una ciutat distòpica.

La història es basa en l'univers del joc de rol clàssic de llapis i paper, Cyberpunk 2020 de Mike Pondmsith, que ha estat implicat en tot el procés de desenvolupament de la versió digital. L'estètica del joc és futurista, barrejada amb l'estil cyberpunk, les llums de neó i la tecnologia.

Com en els llocs de rols tradicionals, la trama avança en funció de les decisions que prengui el jugador i a partir de les característiques del personatge que hauran construït. Així doncs, tots els usuaris comencen l'aventura de la mateixa manera: en la distòpica ciutat de Night City, caòtica, perillosa i plena de desigualtats socials, però el final pot ser totalment diferent segons l’estratègia de cadascú.

La mecànica del joc comença amb el personatge principal V, un mercenari, que cada usuari pot caracteritzar com vulgui. Es pot escollir el gènere, aparença física, classe i història. També s'ha de decidir si és un busca vides, un nòmada o un extreballador d'una corporació, ja que la seva classe tindrà diferents efectes en el joc.

Plataformes disponibles

El videojoc arriba a les botigues en versions compatible amb PlayStation 4, Xbox One i PC, tot i que es pot jugar també amb PlayStation5 i Xbox Series X/S gràcies a la retrocompatibilitat. La versió en línia estarà disponible a partir de 2021, ja que s'està desenvolupant com un projecte independent.

Les primeres dades sobre el videojoc assenyalen l'èxit de vendes, sobretot en PC, que és la plataforma millor valorada. De fet, en el servei Steam s'han enregistrat més d'un milió de jugadors. En el cas de la PlayStation4 i la Xbox One, els usuaris han trobat problemes en el funcionament.