Ruralapps premia el comerç electrònic i la digitalització de l’agricultura

La implementació de la tecnologia en el sector agrari representa un benefici pels productors

Redacció

Els guanyadors dels premis Ruralapps han estat les aplicacions Ecolocal Market i Cultilogic
Els guanyadors dels premis Ruralapps han estat les aplicacions Ecolocal Market i Cultilogic | Eurecat

Els Premis Ruralapps 2020 han guardonat dues aplicacions que promouen el comerç electrònic i la digitalització de l'agricultura. Aquestes apps beneficien els productors, ja que representen una via per connectar-se amb els consumidors finals i millorar les vendes. També els permet millorar els seus sistemes logístics i de gestió.

Ciutadania

En la modalitat de ciutadania ha guanyat l'aplicació Ecolocal Market. És una eina de comerç electrònic que permet que els productors agroecològics estableixin el preu i que els consumidors finals puguin accedir a fer compra local. En el sentit logístic, aquesta eina facilita que s'arribi a comandes mínimes, fent que el procés sigui més just i sostenible. L'aplicació ha estat desenvolupada per Elizabeth Ledesma i Mónica Pulido, de la cooperativa Ecolocal Market (https://www.ecolocal.market/).

En aquesta categoria, el finalista ha estat l'empresa Interactiu Comunicació Digital, amb la seva aplicació La compra, desenvolupada per Pere Ponsatí. La seva funció és beneficiar els comerços i productors de proximitat en les vendes.

Professional

En la modalitat professional l'aplicació guanyadora ha estat Cultilogic, d'Enric Costas (https://www.cultilogic.com/es/inicio). L'eina que desenvolupada ha destacat pel seu sistema de planificació de recursos empresarials enfocat al sector agrari. L'app ofereix un sistema que agrupa i connecta tota la informació relativa a agents, agricultors, ramaders, tècnics, administració i proveïdors.

L'aplicació finalista ha estat SCClients, exclusiva per als clients de Semen Cardona. L'app s'enfoca en poder fer unes comandes eficients controlant totes les dades necessàries.

Premis Ruralapps

Els Premis Ruralapps s'organitzen des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat. Aquesta edició ha estat la setena i ha comptat amb 17 candidatures en dues modalitats diferents: professional i ciutadania