Chordata Motion crea un vestit de captura de moviment 3D
Una startup impulsa una tecnologia de codi obert basat en un sistema tèxtil amb sensors i un microordinador
Categories:
La tecnologia digital ha permès que el cinema del segle xxi doti de realitat personatges ficticis com si fossin de carn i ossos gràcies a tecnologies com la de la startup Chordata Motion, especialitzada en la captura de moviment per visualitzar en 3D. Es tracta d'una tècnica —coneguda també amb el nom de mocap— que fins fa molt poc temps només estava a l'abast de grans productores cinematogràfiques o de la indústria dels videojocs, peò ara la startup, a la qual la UOC dona suport, l’ha posat a l’abast d’usuaris i empreses per aplicar-la en àmbits diversos com l’esport, la rehabilitació o la ciència.
Per produir i comercialitzar el seu producte, la companyia ha llançat una campanya de crowdfunding mitjançant la plataforma Kickstarter.
Tecnologia de codi obert i adaptable
El vestit està elaborat amb un sistema tèxtil que subjecta una sèrie de sensors al cos i un microordinador. Tal com explica el director de negoci de l’empresa, Juancho Casañas, és “el primer vestit de captura de moviment codi obert del mercat, amb un grau de personalització més gran que el d'altres productes”.
A més a més, gràcies a la recerca i el desenvolupament que duen a terme des de l'any 2018, aposten perquè es pugui capturar el moviment directament des d'un telèfon mòbil. “Amb un telèfon i el vestit amb els sensors, l'usuari podrà registrar moviments en 3D sense necessitat de portar el seu ordinador”, aclareix Casañas. “El codi obert permet que l'usuari tingui un control total de la tecnologia i pugui adaptar-la a les necessitats del seu projecte sense costos addicionals”, assenyala.
“Amb un telèfon i el vestit amb els sensors, l'usuari podrà registrar moviments en 3D sense necessitat de portar el seu ordinador”
El vestit és modular, de manera que cada client hi pot implantar la quantitat de sensors que necessiti segons el seu projecte i, a més, permet capturar no solament el moviment humà sinó també el d'un animal o un objecte.
Aposta pel finançament col·lectiu
Els fons recaptats aniran destinats a la producció de hardware, al desenvolupament d'un sistema de fixació tèxtil flexible i modular amb el qual es puguin adherir els sensors al cos, i a la certificació del producte segons l'estàndard europeu i nord-americà, per poder comercialitzar el vestit.
En paral·lel a la campanya de finançament col·lectiu, la startup fa mesos que treballa per acabar el desenvolupament d'un software que permetrà que el moviment pugui ser captat directament des d'un telèfon intel·ligent, i també en integracions noves en programes de videojocs com Unity, Unreal o Godot.