La Generalitat detecta vulnerabilitats que deixen al descobert informació privada

La informació afectada no contenia dades personals de ciutadans ni sensibles

Categories:

ACN

La informació descoberta eren correus electrònics i contrasenyes
La informació descoberta eren correus electrònics i contrasenyes | CC0

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes per accedir a aplicatius interns, segons ha avançat el digital Voz Populi i ha pogut confirmar l'ACN. La informació afectada no inclou dades personals de ciutadans ni sensibles.

Les vulnerabilitats es van detectar la setmana passada i el dijous 19 es va despublicar les pàgines web afectades. Segons fonts del Departament de Polítiques Digitals, s'ha obert una investigació per determinar si hi ha hagut robatori de dades i si hi ha hagut o no una explotació de les vulnerabilitats per part de tercers per aconseguir les dades.

El Departament indica que de moment, a falta d'acabar la investigació, no es pot concloure que hi hagi hagut un incident de ciberseguretat.

Segons Voz Populi, les pàgines afectades són del Departament d'Infraestructures, la web dels serveis territorials del Departament d'Educació i un espai web del Departament de Cultura. Polítiques Digitals ha avisat de l'error als responsables en matèria de protecció de dades dels departaments afectats.