La fibra òptica de la Generalitat arriba a les comarques de la Segarra i l’Urgell

El desplegament de la xarxa suposa una inversió de 3,3 milions d’euros

Categories:

Redacció

Les comarques de la Segarra i l'Urgell disposaran de més fibra òptica en el 2021
Les comarques de la Segarra i l'Urgell disposaran de més fibra òptica en el 2021 | Agències

Les comarques de la Segarra i l'Urgell es beneficiaran del projecte de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat previst pel 2021. La instal·lació suposarà una inversió de 3,3 milions d’euros, que se sumen als 700.000 euros que ja s’hi havien destinat amb anterioritat.

En el cas de la Segarra, es destinaran 1,5 milions d’euros per estendre 24 quilòmetres nous de fibra òptica, en addició als 31 quilòmetres amb els quals comptava la comarca, permetent connectar sis municipis nous i nou nuclis. En relació amb l'Urgell, seran 1,8 milions d’euros per desplegar 29,3 quilòmetres més de fibra òptica als 17 quilòmetres ja instal·lats per connectar nou municipis nous i cinc nuclis.

Aquesta instal·lació permet que al voltant de 10.000 habitants més de cada una de les comarques, tinguin accés a aquesta xarxa, aconseguint un 83,4% de connectats a la Segarra i un 74,5% a l'Urgell.

Impuls de la fibra óptica

Les obres per instal·lar la fibra estan previstes pel 2021 i s'inclouen en l'acord de Govern del 4 d'agost que pretén accelerar el seu desplegament. Es preveu que hi haurà un increment de 57 milions d'euros per a poder connectar les capitals de comarca. En total, es calcula que la implementació de la xarxa òptica arreu del territori suposarà una inversió de 70 milions d'euros, que serviran per a connectar tots aquells municipis que tinguin més de 50 habitants gràcies a més de 6.000 quilòmetres de fibra òptica.