El percentatge d’alumnat femení augmenta en els graus de la UPC

El nombre de noies matriculades a les carreres STEAM creix un 5% en cinc anys

Redacció

Augmenta el talent femení en les aules de la UPC
Augmenta el talent femení en les aules de la UPC | CC0

Les matriculacions de l'alumnat femení als graus de la Universitat Politècnica de Catalunya han augmentat un 5% en els últims cinc anys. Actualment són 1.514 noies als estudis STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques), el que suposa un 29,2% dels universitaris.

En els estudis relacionats a l'Enginyeria Informàtica el percentatge de dones ha augmentat del 15,7% al 16,4%. En Enginyeria de les Telecomunicacions la variació ha estat del 17% al 23% i en els graus d'Enginyeria Industrial ha passat del 22,2% al 24,2%.

Entre les alumnes de nou accés, els graus amb més èxit aquest curs són els relacionats amb les Ciències i Tecnologies de la Salut, que han obtingut un 82%; seguit pels d'Arquitectura, Urbanisme i Edificació, amb un 52,9%; els d'Enginyeria de Biosistemes Agroalimentària, que tenen un 53,2%; i per últim, els relacionats amb el Medi Ambient, la Sostenibilitat i els Recursos Naturals, amb un percentatge del 37,7%.

Aquí STEAM UPC

La Politècnica ha impulsat un projecte anomenat Aquí STEAM UPC que té per objectiu atraure públic femení i aconseguir un equilibri entre les matrícules d'homes i de dones. Aquesta iniciativa compta amb la participació de 28 professores i investigadores de la pròpia universitat i de 27 escoles de tota Catalunya, on s’han portat a terme activitats per a incorporar la ciència i la tecnologia a les aules.

La participació en el projecte suposa l'adquisició del segell Escoles STEAM aquí, que reconeix aquelles escoles que promouen la perspectiva i igualtat de gènere alhora que donen valor i fomenten les vocacions tecnològiques i científiques entre les dones.