Juwels, el nou supercomputador d’Europa

El sistema de supercomputació és converteix en líder europeu

Categories:

Redacció

El nou sistema líder de supercomputació minimitza el consum global d'energia i beneficia l'estudi científic i industrial
El nou sistema líder de supercomputació minimitza el consum global d'energia i beneficia l'estudi científic i industrial | Forschungszentrum Jülich

El superordinador Juwels és el nou líder a Europa. La màquina desenvolupada pel Centre de Supercomputació de Jülich ha superat el HPC5 de Dell, que ocupava el primer lloc al rànquing Top500. Amb aquesta nova incorporació a la llista, la indústria mostra indicis de canvi després d’anys de mantenir-se estàtic en un sector dominat per la tecnologia nord-americana i asiàtica a escala mundial.

El sistema de supercomputació de Forschungszentrum Jülich ha guanyat aquest reconeixement gràcies a la incorporació d'un nou mòdul amplificador en el seu sistema que permet ampliar els límits d'aplicacions de simulacions computacionals, permetent així la gestió de tasques informàtiques i l'estudi de dades en l'àmbit científic i industrial. De la mateixa forma, aquest mòdul també converteix Juwels en la plataforma més sòlida per a l'ús d'intel·ligència artificial de tota Europa.

Més eficiència i menys consum

A més més, el seu sistema de refrigeració liquida directa (DLC) l'ha fet ocupar el tercer lloc en el Green500, ja que minimitza el consum global d'energia. La màquina del centre de Jülich també pot dirigir tasques informàtiques i d'anàlisi de dades de forma molt exigent en benefici de la ciència i la indústria.

Segons explica el director del Centre de Supercomputació de Jülich, Thomas Lippert, "Juwels és una fita cap a la computació de exaescala europea, el llançament del qual està previst per a 2023".

El desenvolupament de la tecnologia ha estat possible gràcies a la col·laboració del Centre de Supercomputació de Jülich i Atos.