La PlayStation 5 arriba a Espanya (per als usuaris previsors)

Sony decideix gestionar totes les reserves de forma online per evitar allaus de persones a les tendes

Categories:

Redacció

La nova PlayStation 5 no es pot adquirir en tendes físiques
La nova PlayStation 5 no es pot adquirir en tendes físiques | SONY

La PlayStation 5 ha arribat aquest dijous a Europa, però en un nou format de vendes: només poden adquirir-la els usuaris que hagin fet reserva prèvia en línia. Sony ha posat en marxa aquesta estratègia de comercialització i distribució amb l'objectiu de reduir els desplaçaments dels compradors en ple context de pandèmia per la covid-19.

Davant de l'èxit de la consola i de la seva alta demanda, la companyia ha anunciat una nova remesa de la PS5 i l’obertura d’un segon procés de reserves que comença avui i pot allargar-se setmanes. Es preveu que aquests comandes arribaran als seus compradors a mitjans de desembre, coincidint amb el període de Nadal.

Més enllà dels usuaris, els grans afectats per les restriccions en les vendes han estat les grans plataformes, com El Corte Inglés i Fnac, que han hagut de respondre una allau de queixes per la falta d’estoc als seus magatzems. Els qui van fer la reserva, seran notificats pels distribuidors de la data d’entrega de la consola.

Prestacions de la PS5

En la presentació de la PS5, el CEO i president de Sony Interactive Entertainment (SIE), Jim Ryan, va afirmar que entre les característiques de la nova generació de consoles destaca una experiència de joc més immersiva gràcies a la tecnologia tàctil del comandament, que permetrà un rang molt més ampli de sensacions per al jugador, combinat amb gallets adaptatius, que oferiran diferents nivells de resistència segons la pressió exercida sobre ells. A més a més, té àudio 3D i és compatible amb pantalles 8K.

La nova consola ha sortit al mercat amb un model amb lectors de discs i un altre de digital. A més a més, ofereix retrocompatibilitat amb la PlayStation 4. Els jocs es troben a la venda en físic i en digital des del 12 de novembre.