Google Maps actualitza la capa covid per informar amb dades més precises

La solució detallà el nombre de contagis de cada zona, les restriccions pautades per les autoritats i l’ocupació del transport públic

Categories:

Redacció

Google Maps millora la capa covid
Google Maps millora la capa covid | Deepanker Verma / Pixabay

Google Maps s’ha anat actualitzant des de l’esclat de la pandèmia per oferir noves funcionalitats adaptades al context. Han estat més de 200 novetats, a les quals se’n suma de recent: una capa covid més precisa. Tot i que no es tracta d’una gran notícia, ja que el gegant tecnològic ja oferia aquesta informació, ara ha publicat una versió per a Android i iOS amb dades sobre el nombre de contagis de cada zona des de l’esclat de la crisi sanitària, i enllaços amb recursos i consells de les autoritats municipals, centres de salut i restriccions vigents en cada àrea.

Fins ara la capa mostrava la densitat de casos per àrees, mentre que ara detalla el nombre de contagis. També facilita informació sobre la disponibilitat i freqüència dels transports públics, així com l’ocupació de cada mitjà de transport per evitar les aglomeracions. Aquesta informació està destinada a reduir el risc de contacte entre persones i prevenir un nou repunt a poc més d’un mes de Nadal.

Funcionalitats que milloren l’eina

A més a més, Google ha aprofitat per optimitzar l’app amb altres funcionalitats. Una d’elles és una millora en el mode de conducció a través d’Assistant que es llançarà a finals del 2020 als Estats Units per als dispositius amb Android.

També s’inclourà una nova pestanya per oferir informació sobre l’enviament de menjar a domicili en temps real. La novetat estarà disponible als Estats Units, Canadà, Austràlia, Alemanya, Brasil i l’Índia.