La Generalitat porta la fibra òptica al 77,6% dels habitants de l’Alt Empordà

El govern invertirà 4,6 MEUR al llarg del 2021 per garantir la connexió a 12 municipis nous a la comarca

Categories:

Redacció

Cablejat de fibra òptica de la Generalitat (arxiu)
Cablejat de fibra òptica de la Generalitat (arxiu) | ACN

La Generalitat invertirà 4,6 milions d’euros per connectar el 77,6% dels habitants de l’Alt Empordà amb fibra òptica aquest 2021. La comarca ja compta amb 49,9 quilòmetres de xarxa, que ara s’ampliarà amb 71,6 quilòmeres nou per arribar a prop de 33.000 habitants mes.

D’aquesta manera, l’Alt Empordà passa de tenir tres municipis connectats (Figueres, Castelló d’Empúries i Roses) i el nucli d’Empuriabrava, a tenir-ne 15 amb la incorporació de Vilafant, Avinyonet de Puigventós, Vilabertran, Peralada, Garriguella, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera, Cadaqués, Port de la Selva, Llançà i l’Escala. Amb aquest projecte, en total el Govern haurà invertit a la comarca 5,3 milions d’euros.

El Govern destinarà fins al 2021 un total de 70 milions d’euros en l’extensió de la xarxa de fibra òptica arreu del territori amb l’objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants. En total, més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

El projecte del Govern d'articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distànciapermet fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors.